14 Şubat 2012 Salı

Et Cetera: Blush Professional 88 Colour Eye Shadow Palette

Bir son dakika gelişmesi için 31 Day Nail Challenge yayınımıza ara veriyoruz sayın seyircilerJ Sıklıkla online alışveriş yapmama rağmen yurtdışından kozmetik alışverişi pek yapmamıştım. Yolda kırılır/dökülür diye korkuyor ve ürünlerin orijinalliklerine de pek güvenemiyordum. (Strawberrynet.com ürünlerinin orijinal olup olmadığı konusu kadınlar arasında hala bir muamma sanırım. Şahsi görüşüm: Gerçek ama bayat. Getirttiğim parfüm çok kısa sürede uçuyordu, krem ise bildiğiniz bayat kokuyordu.) Kozmetik yasağı geldikten sonra da iyiden iyiye unutmuştum bu işleri. Ancak amazon.co.uk’ta gördüğüm birbirinden güzel profesyonel far paletlerini görünce gözüm döndü, ne yazık ki çoğu Türkiye’ye gönderilmiyor, gönderilenlerin de astarı (kargo ücreti) yüzünden pahalıya geliyordu. Ben de beğendiğim bir tanesinin kendi sitesine girip oradan sipariş verdim. Tanesi 7.5 pound’dan iki tane 88 renkli palet aldım, 5 pound kargo ücretiyle toplam 20 pounda geldi. İngiltere’den postaya verildi ve bir hafta içinde elimde oldu. Çok iyi paketlendiği için hiçbir dökülme/kırılma da yoktu.

Resimlerde devasa duruyor ama aslında A5 kağıttan biraz daha büyük, taşınması çok zor değil. Farların her biri 10 kuruş büyüklüğünde, simli ve simsiz renkler var. Pigmentasyonu mükemmel değil ama kötü de değil. Far paleti için pahalı olmayan bir alternatif düşünüyorsanız tavsiye edebilirim.

Maalesef ürün “Made in P.R.C.”, meraklıları için içeriğini de resimde gösterdim. Bu konuda da hemen hemen her kozmetiğin içinde kimyasallar olduğu ve ürün “güvenilir” ülkelerde yapılsa bile içeriklerinin nerede üretildiğini hiçbir zaman bilemiyoruz diye düşünüyorum.
Almak isteyenler http://www.blushprofessional.com/ ’dan çeşitleri inceleyip sipariş verebilir.
In English:
Little break from the 31 Day Nail Challenge for some cosmetics review. I usually shop online, but I wasn’t into shop cosmetics from abroad, since I was afraid of possible damages on the way and couldn’t be sure if some products from high-end brands are genuine. After the strict regulations on online cosmetics shopping in Turkey, I almost completely forgot about these issues. But I was amazed by the colorful Professional eyeshadow palettes that I saw on amazon.co.uk, but unfortunately most of them were either not shipped to Turkey or shipped at a huge shipping cost. So I entered the website of one of the products I saw on Amazon, and ordered directly. Two 88 pieces eyeshadow palettes cost me 20 pounds, shipping included. The package arrived from U.K. to Istanbul in 7 days, wrapped so well that I didn’t see slightest breaking in eyeshadows.
The palette looks enormous on the picture but its actual size is a little larger than a A5 paper, so easy to carry around. Each color is as big as a dime, some have glitters and some don’t. Pigmentation is not perfect, but not bad at all. If you are looking for a Professional palette within a low price range, I can recommend this.
Unfortunately, it is “made in P.R.C.”, I also took a photo of the ingriedients for those who are interested. For this matter, I think that almost all cosmetic products are full of chemicals and even we buy products made in “safer” places, we can’t be sure where every ingredient comes from.
You can browse and order the palette from http://www.blushprofessional.com/.

1 yorum:

  1. Merhaba.Bende bu paletlerden almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım.Evet fiyatları çok uygun ama alıp bir köşeye koyması da var:) benim farlarda renkten sonra ilk baktığım şey tozutma yapıp yapmaması.Bu farlarda siz böyle bir sorun yaşadınız mı merak ettim..Birde kendi sitesinden siparişinizde hiç sorun yaşadınız mı? Malum kozmetik :)

    YanıtlaSil